Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 04.05.2015. 15:54

Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstava po projektima zapošljavanja Projekat podrške zapošljavanju u privredi Republike Srpske u 2015. godini

Izvor: eKapija.ba, 04.05.2015.

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske

 

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2015. godinu broj 04/1-012-2-449/15 od 09.03.2015.godine, Odluke Upravnog odbora JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske o usvajanju Operativnog plana broj:06-990-1/15 od 14.04.2015.godine i Odluke Upravnog odbora JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske o raspisivanju Javnog poziva broj: 06-1472/15 od 27.04.2015.godine, Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite i JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisuju

 

JAVNI POZIV POSLODAVCIMA I NEZAPOSLENIM LICIMA ZA KORIŠTENjE SREDSTAVA PO PROJEKTIMA ZAPOŠLjAVANjA
„PROJEKAT PODRŠKE ZAPOŠLjAVANjU U PRIVREDI REPUBLIKE SRPSKE U 2015. GODINI"

 

1. Predmet poziva
JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizuje „Projekat podrške zapošljavanju u privredi Republike Srpske u 2015. godini", čija je ukupna vrijednost 4.520.000 KM a koji se finansira iz sredstava Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Projektom je obuhvaćeno zapošljavanje lica sa evidencije na period minimalno 12 mjeseci na puno radno vrijeme, sa stepenom stručnog obrazovanja od NK do VSS, koji aktivno traže zaposlenje i prijavljeni su na evidenciju prije objavljivanja Javnog poziva i to kroz sufinansiranje samozapošljavanja i sufinansiranje zapošljavanja kod poslodavaca za ukupno 1.885 lica kroz sljedeće tri komponente:

I KOMPONENTA: Sufinansiranje zapošljavanja kod poslodavaca za 1.135 lica u iznosu od 2.000,00 KM po jednom licu, što ukupno iznosi 2.270.000,00 KM.

II KOMPONENTA: Sufinansiranje samozapošljavanja za 450 lica u iznosu od 4.000,00 KM po jednom licu, što ukupno iznosi 1.800.000,00 KM.

III KOMPONENTA: Sufinansiranje obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije za ukupno 300 lica za one poslodavce koji iskažu interes za obuku, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju nezaposlenih lica. Sredstva će se dodjeljivati u iznosu do 1.000,00 KM po jednom licu za obuku, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju a poslodavac je obavezan da ih zaposli. Takođe poslodavcu će se dodjeljivati i dodatna sredstva od 500 KM po jednom licu za njihovo zapošljavanje kod poslodavca koji je iskazao interes za ta lica. Ukupna sredstva po ovoj komponenti iznose 450.000 KM.

Projekat predviđa sufinansiranje samozapošljavanja, zapošljavanja kod poslodavaca, obuku dokvalifikaciju i prekvalifikaciju do utroška sredstava predviđenih ovim Projektom, a prema utvrđenim prioritetima i kriterijima.

Realizacija ovoga Projekta i način doznačavanja sredstava odvijaće se u skladu sa Projektom i Pravilnikom o korišćenju sredstava Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 100/11, 126/11, 42/13 i 54/14), dok će se obaveze poslodavaca i nezaposlenih lica precizirati ugovorom.

Sredstva se odobravaju bespovratno, a doznačavnje će se vršiti na sljedeći način:

Za Komponentu I - zapošljavanja kod poslodavca:
- 60% sredstava biće isplaćeno po prijemu radnika i potpisivanju ugovora sa Zavodom;
- 40% sredstava biće isplaćeno nakon isteka perioda od 12 mjeseci po prijemu radnika ukoliko su ispunjene ugovorne obaveze.

Za Komponentu II - samozapošljavanje:
- 70% ugovorenog iznosa biće isplaćeno po potpisivanju ugovora, a po podnošenju odgovarajuće dokumentacije od strane korisnika (rješenje o registraciji poreskog obveznika u Poreskoj upravi (JIB), obrazac PD 3100 (Prijava/Promjena/Odjava uplate doprinosa) i ugovor sa bankom o otvaranju žiro-računa),
- 30% sredstava biće isplaćeno nakon 12 mjeseci od zasnivanja radnog odnosa ukoliko su ispunjene ugovorne obaveze.
Ukoliko više članova zajedničkog domaćinstva osnivaju jedno pravno lice ili registruju preduzetničku djelatnost sredstva se mogu dodijeliti samo jednom članu domaćinstva.
Ukoliko dva ili više lica iz zajedničkog domaćinstva kao i lica koja nisu u zajedničkom domaćinstvu osnivaju ortačko društvo pri čemu osnivanje društva podrazumijeva i radni odnos, sredstva će se dodijeliti svakom licu posebno.

Za Komponentu III - obuka, dokvalifikacija, prekvalifikacija i zapošljavanje kod poslodavca:
- u ukupnim troškovima obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije za poznatog poslodavca Zavod za zapošljavanje učestvuje u visini do 50% stvarnih troškova, prema specifikacij i troškova obrazovne ili druge institucij e koj a je verifikovana za obavljanje tih poslova a maksimalno do 1.000 KM po jednom licu.

Zavod će vršiti doznačavanje sredstava poslodavcu i to:
20% troškova obuke po potpisivanju ugovora sa Zavodom, otpočinjanju obuke i dostavljanju dokaza ustanove koja vrši obuku da je obuka otpočela, 80% troškova obuke nakon završene obuke i dostavljenog dokaza verifikovane ustanove daje lice uspješno završilo obuku.

Poslodavac ima punu slobodu u izboru nezaposlenih lica koja se upućuju na obuku, ali ista moraju biti sa evidencije Zavoda za zapošljavanje. Poslodavac sa polaznicima obuke sklapa ugovor o praktičnom radu u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih (Službeni glasnik Republike Srpske broj 59/09, 1/12) i jedan primjerak tog ugovora dostavlja Zavodu za zapošljavanje.
Sa licima koja su uspješno završila obuku poslodavac sklapa ugovor o radu na period u trajanju od najmanje 12 mjeseci.
Nakon zapošljavanja tih lica poslodavcu će se isplaćivati iznos od 500 KM po jednom licu.

2. Prava i uslovi učešća
A) Za komponentu I - zapošljavanje kod poslodavaca:

Pravo učešća imaju poslodavci iz Republike Srpske iz oblasti privrede, a u skladu sa Uredbom o klasifikaciji djelatnosti Republike Srpske (Službeni glasnik Republike Srpske br: 8/14) koji ispunjavaju uslove Javnog poziva.
1. Da je poslodavac registrovan u skladu sa zakonskim propisima.
Sredstva će se odobravati samo privrednim subjektima u Republici Srpskoj koji ispunjavaju uslove Javnog poziva. Sredstva se neće odobravati korisnicima budžeta (budžetski korisnici su organi, organizacije i drugi subjekti javnog sektora (osim javnih preduzeća)) koji se finansiraju iz budžeta Republike, opština, gradova i fondova i koji su pod njihovom kontrolom u skladu sa zakonom. (član 2. Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske, Službeni glasnik Republike Srpske broj 121/12).

U skladu sa Uredbom o klasifikaciji djelatnosti Republike Srpske (skraćena lista naziva djelatnosti, «Službeni glasnik Republike Srpske» broj 8/14) zahtjeve mogu podnositi poslodavci čija je osnovna djelatnost iz sljedećih područja:
 

A - Poljoprivreda, šumarstvo i ribolov; 

B - Vađenje ruda i kamena;

C - Prerađivačka industrija;

D - Proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija;

E - Snabdijevanje vodom; kanalizacija, upravljanje otpadom i djelatnosti sanacije (remedijacije) životne sredine;

F - Građevinarstvo;

G - Trgovina na veliko i malo; popravka motornih vozila i motocikala;

H - Saobraćaj i skladištenje;

I - Djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane; Hotelijerstvo i ugostiteljstvo;

J - Informacije i komunikacije;

K - Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja - iz ovog područja mogu samo djelatnosti 65.11 - životno osiguranje, 65.12 - ostalo osiguranje i 65.20 - reosiguranje;

L - Poslovanje nekretninama;

M - Stručne, naučne i tehničke djelatnosti - iz ovog područja ne mogu sljedeće djelatnosti 72.11 - istraživanje i eksperimentalni razvoj u biotehnologiji, 72.19 -ostalo istraživanje i eksperimentalni razvoj u prirodnim, tehničkim i tehnološkim naukama, 72.20 - istraživanje i eksperimentalni razvoj u društvenim i humanističkim naukama , 74.30 - djelatnosti prevodilaca i tumača, 74.90 - ostale stručne, naučne i tehničke djelatnosti;

N - Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti;

S - Ostale uslužne djelatnosti - iz ovog područja ne mogu djelatnosti
94.11 - djelatnosti poslovnih udruženja i udruženja poslodavaca,
94.12 - djelatnosti strukovnih udruženja, 94.20 - djelatnosti sindikata, 94.91 - djelatnosti vjerskih zajednica, 94.92 - djelatnosti političkih organizacija, 94.99 - djelatnosti ostalih organizacija na bazi učlanjenja, 96.09 - ostale lične uslužne djelatnosti;

2. Da izmiruje obaveze po osnovu poreza i doprinosa u skladu sa zakonom;
3. Da je korisnik ekonomski sposoban da realizuje program.
4. Da dostavi program u kojem će obrazložiti potrebe i razloge prijema novih radnika;
5. Da prema korisniku nije pokrenut ni otvoren stečajni odnosno likvidacioni postupak;
6. Da se zapošljavaju lica koja su prijavljena na evidencije Zavoda prije objavljivanja javnog poziva, osim korisnika novčane naknade, lica koja ostvaruju pravo na penzijsko-invalidsko osiguranje u trajanju do tri godine ukoliko sa tim stažom osiguranja ispunjavju uslove za starosnu penziju i invalidnih lica, lica koja se prvi put prijavljuju na evidenciju neposredno po završenom školovanju i djeca poginulih boraca VRS;
7. Da ne zapošljava lica kojima je kod istog poslodavca prestao radni odnos u posljednjih 12 mjeseci;
8. Da broj zaposlenih nije manji za poslednja tri mjeseca, koji prethode mjesecu u kome je podnijet zahtjev za odobravanje sredstava, osim u slučaju normalne fluktuacije radnika;
9. Da ispunjava i druge uslove utvrđene javnim pozivom.
Sredstva se neće odobravati poslodavcima koji u dosadašnjim projektima nisu namjenski koristili odobrena sredstva i nisu poštovali ugovorne obaveze.
Ograničava se broj lica po jednom poslodavcu koji se mogu zaposliti po Projektu i to na maksimalno 30 lica, a kod dodjele sredstava vodiće se računa koliko poslodavac ukupno zapošljava radnika i shodno tome predlagaće se broj radnika i iznos sredstava.

B) Za komponentu II - samozapošljavanje:
1. Da je registrovao ili pokrenuo postupak registracije djelatnosti nakon objavljivanja javnog poziva. Djelatnost mora biti iz domena privrede kao što je navedeno u tački 2. Prava i uslovi učešća;
2. Da je prijavljeno na evidenciju Zavoda prije objavljivanja javnog poziva, osim korisnika novčane naknade, lica koja ostvaruju pravo na pezijsko-invalidsko osiguranje u trajanju do tri godine ukoliko sa tim stažom osiguranja ispunjavaju uslove za starosnu penziju, invalidnih lica, lica koja se prvi put prijavljuju na evidenciju neposredno po završenom školovanju i djeca poginulih boraca VRS;
3. Da lice pripada utvrđenoj ciljnoj grupi;
4. Da dostavi program u kojem će obrazložiti djelatnost kao i način rada i sticanje profita.
5. Da ispunjava i druge uslove utvrđene javnim pozivom.
Sredstva se neće odobravati nezaposlenim licima koja su u dosadašnjem periodu koristila sredstva Zavoda za samozapošljavanje kao ni onim licima koja su u posljednjih 12 mjeseci prije objave Javnog poziva obavljala istu ili sličnu djelatnost i istu su odjavili.

V) Za komponentu III - obuka, dokvalifikacija i prekvalifikacija za poznatog poslodavca i zapošljavanje kod poslodavca:
- opšti uslovi kao kod komponente I (pod A). Za ova sredstva zahtjeve mogu podnositi samo poslodavci za zanimanja iz oblasti poljoprivrede, metaloprerade, drvoprerade, građevinarstva, oblasti tekstila i kože i zanatstva.
- da poslodavac obrazloži potrebu za pripremom radnika, odnosno osposobljavanjem dokvalifikacijom ili prekvalifikacijom,
- da posjeduje specifikaciju ukupnih troškova osposobljavanja po namjenama od ovlaštenog izvođača obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije kao i dužinu trajanja i način izvođenja obuke,
- da precizira broj radnika kao i zanimanja za koja se vrši obuka,
- da ima odluku da će svi radnici, nakon uspješno završene obuke biti raspoređeni na određene poslove i radne zadatke u trajanju najmanje 12 mjeseci sa navedenim rokom zasnivanja radnog odnosa koji ne može biti duži od osam dana od završetka obuke.
Ograničava se broj lica po jednom poslodavcu po ovoj komponenti i to na maksimalno 50 lica, a kod dodjele sredstava vodiće se računa koliko poslodavac ukupno zapošljava radnika i shodno tome predlagaće se broj radnika i iznos sredstava.
Obuku, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za poznatog poslodavca vršiće isključivo obrazovne, naučne, stručne i druge institucije koje posjeduju sertifikat za obavljanje tih aktivnosti u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih. Dužina trajanja obuke propisana je pojedinačnim programom osposobljavanja za pojedina zanimanja u skladu sa zakonom.

3. Prvenstvo u korišćenju sredstava
Za korisnike sredstava koji u cjelosti ispunjavaju uslove u skladu sa javnim pozivom utvrđuje se prvenstvo u korišćenju sredstava za one programe kojima se:
- stvaraju uslovi za zapošljavanje u oblasti poljoprivrede, prerađivačke industrije i proizvodno uslužnih djelatnosti kao i programi gdje je djelatnost bazirana na korišćenju domaćih sirovina, djelatnost kojom se može vršiti supstitucija uvoza i djelatnost koja bi bila od značaja za određena područja jer je nedostajuća u lokalnoj ekonomiji, kao i programi kojima se podstiče zapošljavanje lica sa deficitarnim zanimanjima posebno u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama;
- stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica u nerazvijenim i izrazito nerazvij enim opštinama;
- stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica koja aktivno traže zaposlenje duže od jedne godine;
- stvaraju uslovi za zapošljavanje lica sa invaliditetom;
- stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica kojima je do sticanja uslova za starosnu penziju potrebno do tri godine staža osiguranja;
- stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica korisnika novčane naknade;
Prvenstvo u korišćenju sredstava imaće programi koji ispunjavaju veći broj kriterija iz prethodnog stava kao i poslodavci koji su po ranijim programima zapošljavanja zadržali radnike u radnom odnosu i nakon isteka ugovorenih obaveza.

4. Način podnošenja zahtjeva, potrebna dokumentacija i obaveze poslodavaca i nezaposlenih lica - korisnika sredstava
Zahtjev za korištenje sredstava se podnosi nadležnom birou na propisanom obrascu koji se može dobiti u filijali Zavoda i birou nadležnom prema sjedištu poslodavca kao i na internet stranici Zavoda za zapošljavanje (www.zzzrs.net) Uz zahtjev se, zavisno od toga da li se konkuriše za sredstva samozapošljavanja, zapošljavanje kod poslodavaca, ili obuku, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju podnosi:

4.1. Za komponentu I - zapošljavanje kod poslodavaca:
1. Rj ešenje o osnivanju pravnog lica ili preduzetnika ;
2. Rješenje o registraciji poreskog obveznika u Poreskoj upravi Republike Srpske (JIB);
3. Program u kojem će obrazložiti potrebe i razloge prijema novih radnika, (prema pripremljenom obrascu koji se može preuzeti i na internet stranici Zavoda www.zzzrs.net);
4. Potvrda banke o likvidnosti računa korisnika sredstava iz mjeseca u kojem se podnosi zahtjev;
5. Kopije bilansa stanja i bilansa uspjeha po posljednjem završnom računu ovjerene od strane APIF-a (ukoliko su obavezni podnijeti po zakonu),odnosno propisani obrasci za preduzetnike i za male preduzetnike;
6. Dokaz da prema korisniku nije pokrenut ni otvoren stečajni odnosno likvidacioni postupak ne stariji od tri mjeseca;
7. Poresko uvjerenje o izmirenim obavezama po osnovu javnih prihoda ( iz Poreske uprave Republike Srpske). Datum izdavanja poreskog uvjerenja mora biti iz mj eseca u kojem se podnosi zahtjev ili iz mjeseca koj i prethodi mj esecu u kojem je podnešen zahtjev;
8. Dokaz o broju zaposlenih za posljednja tri mjeseca (prednja stranica obrasca 1002) koja prethode mjesecu podnošenja zahtjeva.
9. Obavještenje o razvrstavanju poslovnog subjekta po djelatnosti (obavještenje iz Republičkog Zavoda za statistiku ) za poslodavce koji su obavezni da ga posjeduju;

4.2. Za komponentu II - samozapošljavanje:
1. Rješenje o osnivanju pravnog lica ili preduzetnika, odnosno potvrdu o pokretanju postupka registracije;
2. Rješenje o registraciji poreskog obveznika u Poreskoj upravi (JIB), za poslodavce koji su registrovali djelatnost;
3. Program samozapošljavanja (prema pripremljenom obrascu);
4. Uvjerenje o nezaposlenosti (dostavlja nadležni biro).

4.3. Za komponentu III - obuka, dokvalifikacija i prekvalifikacija za poznatog poslodavca i zapošljavanje kod poslodavca:
1. Dokumentacija kao pod 4.1. uz koju se dostavlja još i
2. Obrazloženje potrebe za obukom, prekvalifikacijom i dokvalifikacijom.
3. Specifikacija ukupnih troškova osposobljavanja po namjenama od strane ovlaštenog izvođača obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije sa dužinom trajanja i načinom izvođenja obuke,
4. Odluka nadležnog organa poslodavca da će svi radnici, nakon uspješno završene obuke biti raspoređeni na određene poslove i radne zadatke u trajanju najmanje 12 mjeseci sa rokom zasnivanja radnog odnosa koji ne može biti duži od osam dana od dana završetka obuke.

5. Obaveze korisnika sredstava su:

5.1. Za komponentu I - zapošljavanje kod poslodavaca:
- da u roku do 60 dana od dana donošenja odluke o odobravanju sredstava zaključi ugovor o radu sa radnikom u skladu sa zakonskim propisima . Ugovor sa Zavodom poslodavac potpisuje po prijemu radnika najdalje u roku od 60 dana od dana dostavljanja odluke o odobravanju sredstava.
- da omogući Zavodu da prati i kontroliše trajanje radnog odnosa i izvrši uvid u isplatu plata i doprinosa na plate u trajanju od najmanje 12 mjeseci od dana prijema radnika u radni odnos,
- da o svakoj promjeni koja može uticati na odnose utvrđene ugovorom, u roku od 15 dana obavijesti Zavod.
Poslodavac ne može primiti radnike u radni odnos prije donošenja odluke Upravnog odbora o odobravanju sredstava.
Prilikom realizacije ugovora poslodavac - korisnik sredstava, je dužan dostaviti Zavodu garanciju banke na iznos prve uplate sredstava ukoliko ista prelazi iznos od 10.000 KM, odnosno do 10.000 KM mjenicu sa mjeničnom izjavom.
Rok važenja garancije ne može biti kraći od 12 mjeseci računajući od dana prijema posljednjeg radnika.

5.2. Za komponentu II - samozapošljavanje:
- da u roku od 60 dana od dana dostavljanja odluke o odobravanju sredstava izvrši registraciju djelatnosti, izvrši prijavu kod Poreske uprave po obrascu PD 3100 i zaključi ugovor sa Zavodom za one poslodavce koji nisu izvršili registraciju prilikom podnošenja zahtj eva. Ukoliko j e registracij a izvršena prilikom podnošenja zahtjeva, potrebno je da dostavi prijavu po obrascu PD 3100 , JIB i da zaključi ugovor sa Zavodom ;
- da omogući Zavodu da prati i kontroliše izvršenje ugovornih obaveza poslodavca;
- da o svakoj promjeni koja može uticati na odnose utvrđene ugovorom, u roku od 15 dana obavijesti Zavod.
Prilikom realizacije ugovora korisnika sredstava- nezaposleno lice (samozapošljavanje) dužan je dostaviti mjenicu sa mjeničnom izjavom.

5.3. Za komponentu III - obuka, dokvalifikacija i prekvalifikacija za poznatog poslodavca i zapošljavanje kod poslodavca:
- da u roku do 60 dana od dana donošenja odluke o odobravanju sredstava počne sa obukom radnika kod verifikovane institucije. Ugovor sa Zavodom zaključuje se u roku od 60 dana od dana dostavljanja odluke oodobravanju sredstava.
- da nakon završetka obuke dostavi odgovarajuće uvjerenje, ovlaštene institucije, pojedinačno za svakog radnika da su uspješno završili obuku
- da u roku koji ne može biti duži od osam dana po završenoj obuci zaključi ugovor o radu sa radnicima koji su uspješno završili obuku u skladu sa zakonskim propisima.
- da omogući Zavodu da prati i kontroliše trajanje radnog odnosa i izvrši uvid u isplatu plata i doprinosa na plate u trajanju od najmanje 12 mjeseci od dana prijema radnika u radni odnos,
- da o svakoj promjeni koja može uticati na odnose utvrđene ugovorom, u roku od 15 dana obavijesti Zavod.
Prilikom realizacije ugovora poslodavac - korisnik sredstava dužan je dostaviti Zavodu garanciju banke ukoliko se radi o zapošljavanju više od 20 lica po završenoj obuci a mjenice dostavlja u slučaju da se obučava i zapošljava 20 i manje lica.

6. Rok za podnošenje zahtjeva
Javni poziv za je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a krajnji rok za podnošenje zahtjevaje 03.06.2015.godine. 

Napomena za sve projekte: U slučaju većeg broja zahtjeva poslodavca i nezaposlenih lica a zbog ograničenog iznosa raspoloživih sredstava, Zavod će dodjelu sredstava vršiti prema utvrđenim prioritetima tako da postoji mogućnost da se sredstva ne odobre svim podnosiocima zahtjeva za traženi broj radnika i u traženom iznosu sredstava.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u filijalama Zavoda i to na sljedeće brojeve telefona:

Banja Luka                 broj telefona          051/216-519
Bijeljina                       broj telefona          055/226-850
Doboj                          broj telefona          053/242-162
Prijedor                       broj telefona          052/214-522
Istočno Sarajevo        broj telefona          057/200-461
Trebinje                       broj telefona          059/260-181

Takođe, detaljnije informacije mogu se naći i na internet stranici Zavoda za zapošljavanje

 

Broj:01- 1472-1/15

Datum:27.04.2015.godine


Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite

Milenko Savanović, ministar

 

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske

Milko Čolaković, direktor

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: