Step dd: Razvoj željezničke i cestovne infrastrukture

17.04.2013. 10:01 / Izvor: eKapija.ba
Step dd: Razvoj željezničke i cestovne infrastrukture
OTVORI GALERIJU

Firma Step dd uvodeći međunarodnu normu ISO 9001:2000 i usavršavajući sistem upravljanja želi unaprijediti svoje poslovanje i time se jače afirmirati na tržištu.

Firma Step dd Sarajevo je pravni sljedbenik radnih jedinica "SITEL", " MEP" i "ELPOS"  koje su osnovane 1976. godine i djelovale su u sklopu ŽTP Sarajevo, na poslovima razvoja željezničke infrastrukture.

Kao samostalni privredni subjekt djeluje od 2000. godine kada je izvršena privatizacija.

Step dd Sarajevo se bavi poslovima niskogradnje i to:

  • Izgradnjom elektroenergetskih postrojenja, niskonaponske, srednjenaponske i visokonaponske mreže i trafostanica,
  • Izgradnjom i rekonstrukcijom kontaktne mreže i elektrovučnih podstanica za željeznice
  • Izgradnjom i rekonstrukcijom javne rasvjete (objekti, javne površine, saobraćajnice i sportska borilišta)
  • Izgradnjom i sanacijom osiguranja stanica i putnih prijelaza na željezničkoj infrastrukturi
  • Izgradnjom osiguranja raskrsnica na saobraćajnica (semaforizacija)
  • Izgradnjom telekomunikacijske mreže, polaganjem i obradom svih vrsta i tipova kabela, montažom centrala i ostale telefonske opreme
  • Vršimo uslugu obrade metala i izrade proizvoda i poluproizvoda koji se koriste u željezničkoj i cestovnoj infrastrukturi
  • Vršimo proizvodnju kandilabera i stubova za kontaktnu mrežu (cijevni čelični i rešetkasti)
  • Vršimo uslugu uklanjanja korozije sa čeličnih konstrukcija pjeskarenjem kvarcnim pijeskom i gritom, kao i pjeskarenje vodom (pritisak do 2500 bara).

Step dd u svojoj organizacijskoj struktiri ima četiri sektora i to:

  • Sektor za signalno-sigurnosna i telekomunikaciona postrojenja (SS i TKP)
  • Sektor za kontaktnu mrežu i elektroenergetska postrojenja (KM i EEP)
  • Sektor za konstrukcije i mašinsku opremu (KMO)
  • Sektor zajedničkih poslova (SZP)

Firma STEP dd Sarajevo trenutno upošljava 127 radnika od ćega je VSS 14, VŠS 5, VK 20, SSS 16, KV 64 i PK 8.

Budući da je osnovna djelatnost firme Step dd Sarajevo rad na izgradnji željezničke infrastrukture većina radnika posjeduje položen stručni ispit iz oblasti neposrednog učešća u željezničkom saobraćaju 646.

Vlasnička struktura: ZIF Bosfin 21,717%, ZIF Prof-plus 19,9948%, ZIF Naprijed 15,4867%, Step d.d. Sarajevo - 9,9999%, ZIF MI-group 6,7357%, Midhat Hajrić 6,00%, ostale dionice su u vlasništvu fizičkih lica i uposlenika.

Vizija firme je održati prepoznatljivost kao lidera i pouzdanog, nezaobilaznog partnera kod većine firmi u branši u regionu. Osnovni posao firme Step je pružanje usluga koje će dati tržišnu prednost njihovim poslovnim partnerima.

Firma Step dd uvodeći međunarodnu normu ISO 9001:2000 i usavršavajući sistem upravljanja želi unaprijediti svoje poslovanje i time se jače afirmirati na tržištu. Kvalitetom svojih proizvoda i usluga nastoje se održati među firmama koje pružaju iste ili slične usluge i ostati vodeća firma na području Bosne i Hercegovine i regiona.

Strategija firme Step dd je definiranje konkretnog cilja i njegovo postizanje uz podršku rukovodstva za motiviranje uposlenih. Usmjeravanje na konkretne brojke, trendove, benchmarking, statističko praćenje i uočavanje mogućnosti poboljšavanja, preduzeće se razvija u pravcu orijentiranosti na procese.

Misija firme Step dd je:

Partnerstvo - Suštinska relacija koju njeguju unutar i izvan svoje kuće. Nijedan odnos ne može biti jednostran, već mora biti višestruk i višeslojan. U relacijama uposlenik - poslodavac, teže zajedno istom cilju: Step dd - njihovoj drugoj kući, kući koja ima čvrste temelje i u kojoj se svi osjećaju zadovoljno i sigurno.

Inventivnost - Uvijek se trude da za svaki problem na koji naiđu imaju adekvatno riješenje, a da budu za korak brži, za nijansu spretniji - snalažljiviji od svojih konkurenata. Takvim načinom rada lakše se dostižu svi željeni rezultati.

Napredovanje - je jedan od najvažnijih zadataka svakog od njih. Samo radom na sebi i svojim usavršavanjem može se ići naprijed i samo tako se postaje dio tima koji pobjeđuje.

Obrazovanje - Ići u korak sa najnovijim saznanjima je mijera svih naših težnji i vrijednosti, jer Step dd zna da se samo stručnošću i kompetentnošću stiče autoritet kod partnera u bilo kojim relacijama

Lojalnost - Vrijeme u kome živimo i radimo se ne može podičiti ovakvom filozofijom života, ali Step dd od toga ne odustaje, to jeste i biće uvijek temeljna vrijednost firme u svim partnerskim odnosima. Firmi Step dd će biti čast da znate da uvijek možete da se oslonite na njih, jer oni ne radimo samo od danas do sutra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti