Pošte Srpske rasprodaju imovinu

29.05.2013. 08:40 / Izvor: eKapija.ba
Pošte Srpske rasprodaju imovinu

Ono o čemu se donedavno samo nagađalo, odnedavno je postalo realnost. Pošte Srpske, zbog lošeg poslovanja i finansijskog bilansa, počele su da rasprodaju svoju imovinu.

Pošte SrpskeOno o čemu se donedavno samo nagađalo, odnedavno je postalo realnost. “Pošte Srpske“, zbog lošeg poslovanja i finansijskog bilansa, počele su da rasprodaju svoju imovinu.

Raspisan je javni konkurs za prodaju osam nepokretnosti putem usmenog javnog nadmetanja, odnosno licitacije.  Osam objekata "Pošta Srpske", strateški raspoređenih od Kozarca do Bileće, daje se na prodaju. Ukupna procijenjena vrijednost-oko 6,5 miliona maraka. Još se ne zna u čije ruke će dopasti ta javna imovina, a u "Poštama" prodaju pravdaju-nerentabilnošću. Novac neće biti spiskan, tvrde u „Poštama“. Ukoliko dođe do prodaje, novac će, kažu, biti iskorišćen za investicije, ne za tekuće troškove i pokrivanje gubitaka.

Resorni ministar nije upućen o kojim se licitacijama radi. Upućen je da stanje u "Poštama" ne valja. I PDP-ovac Branko Dokić se svojevremeno, kao ministar komunikacija i transporta BiH, bavio "Poštama". Protivi se krčmljenju imovine javnih preduzeća. Licitacija za prodaju imovine u svim gradovima biće održana 7.juna, u 12 časova. To je, očigledno, samo početak rasprodaje resursa nekadašnjeg ogromnog PTT sistema, jer od 263 poslovnice čak 173 posluju sa gubicima.

(Izvor: TVBN)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije